Home / Team

Team Energywork

Uw lach is ons doel


Het lerarenteam van Energywork combineert 80 jaar ervaring met een frisse open blik op shiatsu, okidoyoga en bodywork.

Ons lerarenteam bestaat uit geëngageerde lesgevers met een gezonde honger naar kennis. Kennis die ze na jaren praktijk in lesgeven en behandelen met eenieder die geïnteresseerd is in natuurlijke geneeswijzen willen delen.

 

Teamleden

Marc Vervecken - Inspirator

Hij is de inspirator van Energywork. Zijn kennismaking met alternatieve geneeswijzen start in 1980 vanuit een eigen zoektocht naar genezing van de ziekte van Bechterew. Shiatsu, macrobiotiek en okidoyoga veranderden zijn leven en werden zijn leven. Verschillende jaren, cursussen en opleidingen later (waaronder als belangrijkste shiatsuopleidingen en cursussen in België, Zwitserland en Amerika, Shin-tai en Seiki in Zwitserland, cranio-sacraaltherapie in Groot-Brittanië, okidoyogatrainingen in Japan, macrobiotiek in België) is Marc geëvolueerd naar een boeiend lesgever met een enorme kennis van en inzicht in het menselijk lichaam. Zowel op vlak van shiatsu als van okidoyoga werkt hij vernieuwend. Dankzij zijn ervaring en voeling met het menselijk lichaam en energie, weet hij telkens weer subtielere technieken te ontwikkelen. Zijn nieuwste cursus: relaties in het menselijk lichaam belooft weer een schat aan kennis te bieden voor elke bodyworker.

Marc geeft les in de modules Verdieping Shiatsu en in de cursussen voor gevorderde bodyworkers: structurele correcties van het lichaam, opening en zuivering van het centrale kanaal, energetische behandelingen en relaties in het lichaam.

De okidoyogatrainingen zijn dankzij Marc elke keer weer verbazend en inspirerend. Hij is auteur van het boek ‘Structurele Shiatsu’.


Martine Lemmens - Kok

Zij heeft aan den lijve ondervonden dat yoga, shiatsu en gezonde voeding de beste combinatie is voor een rijk en gevuld leven. Ernstige rugklachten brachten haar destijds naar yoga. Dit gaf samen met shiatsu behandelingen zoveel verlichting dat ze de opleiding shiatsu volgde en later ook de macrobiotische kookopleiding. Goede beweging en goede voeding horen volgens haar samen voor een goed mentaal en fysiek welzijn.

Martine is onze vaste kok op residentiële cursussen en geeft de lessen 'Natuurlijk koken volgens de seizoenen' en het basisjaar shiatsu in Lommel. Je kan bij haar ook terecht voor voedingsadvies.


Marjam Rosseel - Leraar

Zij is al haar hele leven bezig met de natuur, natuurlijke en gezonde levenswijzen. Ze had gedurende enkele jaren een eigen natuurwinkel en -bakkerij en volgde een opleiding herboriste. Ze ontdekte de weldaden van yoga en shiatsu en besloot zich in 2003 ook zelf meer te verdiepen in het geven van behandelingen.

Na een cursus stoelmassage kreeg ze de smaak helemaal te pakken en volgde ook de opleiding shiatsu. Haar kennis en ervaring doorgeven werd de volgende stap. Als leraar in het basisjaar shiatsu kan je op haar rekenen voor een doorleefde kennis die met veel liefde en geduld gegeven wordt.


Piet Van Thournout - Vrijwilliger

Hij was na zijn eerste behandeling meteen overtuigd, dat wou hij ook leren en 2 weken later zat hij al in de cursus. Piet blijft zich als enthousiaste vrijwilliger inzetten om de shiatsulessen en yogatrainingen goed te laten verlopen. Down-to-earth en grappig, no-nonsense en toch gevoelig: dit omschrijft Piet helemaal.