Home / Shiatsu

Shiatsu Massage

Wat is Shiatsu?


Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die als doel heeft de energiestromen in het lichaam in evenwicht te brengen. Ze beschouwt ziekten en ongemakken als symptomen van een onevenwicht in de energiebanen van het lichaam. Zo’n onevenwicht kan zowel een tekort aan energie zijn als een teveel aan spanning in energiebanen. Door gebruik te maken van druk wordt het autonoom zenuwstelsel aangesproken waardoor ontspanning ontstaat en de energie terug kan stromen. Het tekort aan energie wordt opgevuld, de spanningen lossen op. Naast de duimdruk (een letterlijke vertaling van het Japanse woord shi-atsu) wordt er gewerkt met handen, ellenbogen om druk uit te oefenen, rockingen en strekkingen om beweging in de energiestroom te brengen.

Ons doel is iedereen die geïnteresseerd is in het geven van shiatsubehandelingen en/of zelfontwikkeling een diepgaande kennis mee te geven van deze boeiende materie.

Wij bieden een shiatsuopleiding die:

  •   In elke module steeds dieper in de shiatsumaterie gaat.
  •   Zeer ervaringsgericht is, met veel tijd voor oefening en praktijk.
  •   Iedereen de nodige kennis en ervaring biedt om zichzelf en anderen terug in balans te brengen.
  •   Naast de studie van shiatsu veel aandacht besteedt aan zelfontwikkeling.
Ons team van leraren en assistenten is een uitgelezen groep van geëngageerde shiatsubeoefenaars ervaren in de praktijk van shiatsu, lesgeven en begeleiden van studenten.